Villanyszerelés

Ipari környezetben és intézményekben kötelező 4 évente a villamos hálózat felülvizsgálata, baleset vagy tűzeset megelőzése céljából. Lakosságnál nem kötelező de ugyanúgy szükségszerű lenne mivel ezek előfordulhatnak otthonainkban is . Villanyszerelésnél a legfontosabb dolog az emberi életek védelme, ezután berendezéseink biztonságos üzemeltetésének ellátása. Ezért a felhasznált anyagok kiválasztásánál nem tűrünk kompromisszumot csak olyan védelmi berendezéseket alkalmazunk ami már bizonyított, minősége kifogástalan.

 

Villanyszerelés leírás, árlista

Átlátható, ügyfélbarát leírás és árlista.

Elosztó karbantartás

Régebbi elosztóknál szemrevételezzük, hogy van e melegedésre utaló jel, kötéseket ellenőrizzük, tisztítjuk ha szükséges.

Hibakeresés

Az adott hiba forrásának megkeresése, kisebb javítást is magában foglal pl: kötések cseréje.

Vezeték csere meglévő nyomvonalban

Régi alu vezeték vagy kisebb méretű réz vezeték cseréje megfelelő keresztmetszetű vezetékre. A kötési pontok szabvány szerű kialakítását is tartalmazza.

Vezeték kiépítés falon kívül szerelve

Új vezeték nyomvonal kiépítése műanyag kábelcsatornában vagy ipari felhasználás esetén falon kívüli csőben. Gyorsabb kivitelezés és kevesebb keletkező kosszal jár mint a falba süllyesztett nyomvonal. Nyitott gipszkaron falban való szerelést is ezen az áron vállalunk. A kötési pontok szabvány szerű kialakítását is tartalmazza.

Vezeték kiépítés falba süllyesztve

Új vezeték nyomvonal kiépítése tégla falazatban. A nyomvonalat felrajzoljuk és bele vágjuk a téglába, ezután kivéssük a védőcső és a kötési dobozok helyét. Pamacsolva (helyenkét megfogatva) rögzítjük a védőcsöveket és dobozokat. Behúzzuk a vezetékeket és kialakítjuk a kötéseket. A fal eredeti állapotának vissza állítását nem tudjuk vállalni. Zárt gipszkarton falban való szerelést is ezen az áron vállalunk.

Konektorok, kapcsolók felrakása

Új szerelvény felrakása esetében szerelési díj, régi falból kihúzódott konektor vissza rakása.

Lámpa felrakás egyszerűbb / bonyolult

Egyszerűbb lámpatestet egy ember is fel tud emelni, fúrni. Bonyolultabb lámpatestnél több embert igényel a felrakása súlya vagy mérete miatt.

Gipszkartonba süllyesztett, bútor világítás

Gipszkartonba süllyesztett spotlámpák, ledcsíkok, ledpanelek szerelését is vállaljuk. Egyeztetjük a pontos helyeket, kialakítjuk, beilletszjük, bekötjük. Bútor világítások bekötését is vállaljuk. Ezek egyedisége miatt mindig külön ajánlat alapján dolgozunk.

Kismegszakító csere

Lakásokban többféle áramkör kerül kialakításra (pl: szobánkként, külön a világításnak, konyhának stb.). Minden ilyen áramkört kismegszakító véd a zárlattól és túlterheléstől. Ha ez a biztonsági berendezés már nem tudja ellátni a feladatát, hajlamos melegedésre vagy üzemzavart idézhet elő.

Elosztó tábla csere

Mai átlag felhasználasunk sokkal több enegiát igényel mint régebben, ezért folyamatosan módosultak a szabványok, több biztosnági berendezést igényelnek amik régebben még léteztek. Mindehez nagyobb elosztó táblára van szükség ezért a régit cserélni kell tartalmával együtt.

Fi-relé / életvédelmi relé

Az áram-védőkapcsoló (ismert még: FI relé, érintésvédelmi relé, ÉV-relé és életvédelmi relé) olyan elektromos kapcsolókészülék, amely lekapcsolja a mögötte lévő hálózatot, amennyiben (relatíve kicsi) szivárgó áramot észlel. Ilyen eset például akkor fordulhat elő, ha egy berendezés zárlatos lesz, illetve ha valaki véletlenül megérinti a hálózat feszültség alatt álló részeit. Ettől még áramütés érheti az embert de a berendezés ezt észleli és pillanatokon belül lekapcsolja a hálózatot, csökketve a maradandó sérülés kialakulásának veszélyét.

Túlfeszültség levezető

A túlfeszültség levezető az elektromos gépeinket( tv, gázkazán vezérlője, számítógép és az egyébb a túlfeszültségre érzékeny berendezéseinket) védi meg a hálózatból vagy egy közeli villámcsapásból érkező magasabb feszültségszint-től! Sok esetben a biztosító sem fizet villám kárra ha nincs túlfeszültség levezető, egyes elekromos berendezésnél garancia feltételét is képzi ennek megléte.

Jelöletlen kismegszakító kikeresése

Sajnos 10/9 esetben nincsenek a kismegszakítóra kötött hálózatok felcimkézve. Ez azért fonos ha egy szakaszt áramtalanítani szeretnénk, vagy hiba lépett fel ott akkor gyorsan, egyszerűen ki lehessen zárni. Ennek feltárását egy vezetékkereső készülékkel végezzük, mellyel az összes dugaljon végig kell mérni, kismegszakítónkénk.

ff

Munka megnevezése Bruttó ár
Elosztó karbantartás (2×18 modulos elosztóig) 15.000 Ft / db
Hibakeresés 15.000 Ft / óra
Vezeték csere meglévő nyomvonalban: 5.500 Ft / m2
Vezeték kiépítés falon kívül szerelve : 7.500 Ft / m2
Vezeték kiépítés falba süllyesztve : 11.100 Ft /m2
Vezeték kiépítés falon kívül szerelve : 2.540 Ft / fm
Vezeték kiépítés falba süllyesztve : 5.500 Ft / fm
Konektorok, kapcsolók felrakása : 1.990 Ft / db
Lámpa felrakás egyszerűbb : 3.810 Ft / db
Lámpa felrakás bonyolult : 5.500 Ft / db-tól
Gipszkartonba süllyesztett, bútor világítás
felmérés és árajánlat alapján
Kismegszakító csere anyag és munkadíj 2.500 Ft / db-tól
Elosztó tábla csere 19.900 Ft / db
Fi-relé (életvédelmi relé) beépítése 1 fázisú 16.000 Ft / db
Fi-relé (életvédelmi relé) beépítése 3 fázisú 23.000 Ft / db
Túlfeszültség levezető beépítése 1 fázisú 42.000 Ft / db
Túlfeszültség levezető beépítése 3 fázisú 75.000 Ft / db
Jelöletlen kismegszakító kikeresése 2.500 Ft / db
Kapcsoló, konnektor kikötése 890 Ft / db
Lámpa, elektomos berendezések kikötése 2.700 Ft / db

 

További kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal!