Klíma

 

 

A klíma működése és korszakalkotó jelentősége

A klíma készülékek alapvető célja az életterek hőmérsékletének és páratartalmának szabályozása. Működésük során hűtőközegekkel vonják el a hőt az adott helyiségből, és vezetik azt a készülék külső egységére, ahol a hő a környezetbe kerül. A fűtési üzemmódban ez a folyamat megfordul: a klíma a külső hőt vonja el és vezeti azt a helyiségbe. A modern klímák ezen túlmenően képesek a levegő szűrésére is, ami javítja annak minőségét, és csökkenti a káros anyagok, mint a por vagy a pollen koncentrációját.
De mindez nem csak a kényelemről szól. Sok esetben az egészségmegőrzés szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír. A páratartalom kedvez a kórokozók elszaporodásának és az allergiás reakciók kialakulásának. Ezen túl a kényelmetlen környezeti feltételek csökkentik a munkahelyi produktivitást és a koncentrációs képességet.
Ezen eszközök technológiai fejlődésével ma már nemcsak a hőmérséklet és páratartalom szabályozására képesek, de olyan intelligens funkciókkal is rendelkeznek, mint a távoli vezérlés, időzítés, vagy energiahatékony működés. Emellett a készülékek kialakítása is egyre esztétikusabb, így a modern otthonok és irodák elengedhetetlen részeivé váltak.
Elterjedésükkel és az éghajlat változásának következtében egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiahatékonyság és a környezettudatos működés. A gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, hogy kisebb energiafelhasználás mellett is a legjobb teljesítményt nyújtsák, és minimalizálják a környezeti lábnyomukat.

A Klimatizált Otthon Kft. kínálata: Az otthonok tökéletes hőkomfortjáért

A modern életkörülmények között az otthoni kényelem egyik alapvető elemévé vált a klíma. A Klimatizált Otthon Kft. ezen a téren is kiválóan szolgálja ügyfelei igényeit. Nemcsak kiváló minőségű klímaberendezéseket kínálunk, de tapasztalt szakembereinknek köszönhetően minden ügyfelünk személyre szabott tanácsadásban részesül, hogy valóban az ő igényeihez leginkább illeszkedő megoldást választhassa.

Mono split klímák

A mono split klímák egy beltéri és egy kültéri egységből állnak, és főként kisebb terek, mint lakások, irodák vagy üzletek klimatizálására használatosak. Csak a befúvó és elszívó anemosztátok (légbeeresztők) látszanak, amiből ma már nagyon sokféle elérhető, igazodva a belső dizájnhoz. Egy jól kiépített rendszernél a légáramot sem hallani sem érezni nem lehet viszont a kivitelezési és a karbantartási költségek is itt a legmagasabbak. A Klimatizált Otthon Kft. többféle változatban kínálja ezt a típust:

  • kazettás klíma

Ezek az egységek a mennyezetbe vannak építve, így nem foglalnak el hasznos teret a szobában. Diszkrét megjelenésüknek köszönhetően harmonikusan illeszkednek a modern enteriőrökbe.

  • légcsatornázható klíma

Kifejezetten azoknak az épületeknek ajánlott, ahol a levegőt több helyiségben egyaránt szükséges szabályozni. A légcsatornázható klímák lehetővé teszik, hogy egy központi egységből több helyiséget is kiszolgáljunk.

  • oldalfali klíma

Az oldalfali klímák a legelterjedtebbek a háztartásokban, hiszen egyszerűen telepíthetők, és gyorsan hatékonyan hűtenek vagy fűtenek.

  • konzolos, más néven parapet klíma

A legnagyobb igény a hűtésre a tetőtéri helyiségeknél jelentkezik, azonban itt komoly kihívások és kompromisszumok jelentkezhetnek. Egy oldalfali klíma telepítéséhez merőleges falfelületre van szükség és ha a szobában található is egy ilyen fal, ott biztos hogy szekrény van mert azt sem tudták máshová helyezni. Ilyenkor jelenthet megoldást a parapet klíma amit akár ablak alá is tudunk telepíteni.

Multi split klímák

A multi split klímák lehetővé teszik több beltéri egység egyetlen kültéri egységhez való csatlakoztatását. Ez a megoldás kiválóan alkalmas nagyobb terű otthonok, irodák vagy akár társasházak számára.

  • kültéri egység

Egy erős kültéri egység képes több beltéri egységet is ellátni, így gazdaságosabb megoldást nyújt, ha egyszerre több helyiséget szeretnénk klíma segítségével klimatizálni.

  • beltéri egységek

A multi split rendszerekben használt beltéri egységek sokféle változatban elérhetők, lehetővé téve a legjobb választás megtételét az adott helyiséghez.

Kollégáink szakértelmükkel és elkötelezettségükkel garantálják, hogy minden ügyfél az ő igényeihez legmegfelelőbb klímaberendezést találja meg a kínálatukban. Hívjanak!