Klímaszerelés

Egyre több háztartásban igény a klímaszerelés

Ezt tapasztalatból mondjuk, hiszen egyre többen keresnek meg bennünket a klímaszerelés miatt. Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen egyrészt valóban egyre melegebbek a nyaraink, amit valahogy ellensúlyozni kell annak érdekében, hogy élhetőbb legyen az otthonunk, másrészt pedig, ahogy azt a „klíma” oldalunkon is írtuk, ma már a klíma nem luxuscikk, vagyis egyre többen engedhetik meg maguknak ezt a beruházást. Persze nem csupán az éghajlati változás okozza a klímaszerelés megnövekedett igényét. Az csak az egyik ok. Kiemelt szempont lett ugyanis az utóbbi időben az energia árak, főleg a gáz árának megemelése is. Ügyfeleink jó része ezt azzal szeretné gazdaságosabbá tenni, hogy ezt a megoldást választják, és egy gazdaságos fűtési móddal rendelkező klímaberendezéssel teszik takarékosabbá a téli fűtésüket. Az esetek többségében ez az a két fő indoka annak, hogy a klímaszerelés felmerül, mint optimális megoldás.

Mire figyeljünk oda mindenképp a klímaszerelés előtt

Ha már tanácsokkal is ellátjuk ügyfeleinket, akkor itt is szánunk erre egy külön fejezetet. Még ma is általános vélekedés, hogy a klímaszerelés az mindössze annyiból áll, hogy beszerezzük a berendezést, felhívunk egy céget, aki telepíti, és ezzel kész is.
Nos, az a helyzet, hogy ez a valóságban nem így működik. A klímaszerelés ugyanis nem azzal kezdődik, hogy megvesszük a kiszemelt berendezést. Ez esetben tervezés nélkül történik, és így nagyon mellé lehet lőni. Mint ahogyan szinte minden kivitelezést tervezés előz meg, úgy a klímaszerelés is a tervezéssel indul. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy amikor a klímaszerelés igénye felmerül, mindenképpen egy olyan céget válasszanak, amelyik a tervezés területén is rendelkezik megfelelő referenciákkal, és olyan teljeskörű szolgáltatást nyújt, amiben a tervezés is benne van. Amennyiben minket választanak, akkor egészen biztos, hogy ebben is rendelkezünk a megfelelő szakmai tudással és gyakorlattal. De mit is csinálunk pontosan?

  • első lépésben felmérjük, hogy mekkora a hűtendő, illetve fűtendő terület,
  • tervrajz alapján, vagy ha ilyen nincs, úgy saját magunk felmérjük az adott épület szerkezetét, és megvizsgáljuk a szigetelést is,
  • természetesen megvizsgáljuk a nyílászárók állapotát is, ami szintén egy fontos lépés,
  • végül megkeressük az optimális megoldást a beltéri és kültéri egységek, illetve az azokhoz kapcsolódó csővezetékek elhelyezésére

Talán már ebből a rövid felsorolásból is érzékelhető, hogy tényleg nem a tartókonzolok felrakásával kezdődik a folyamat. És azt is szerettük volna alátámasztani, hogy a klímaszerelés valóban egy összetett folyamat, amihez igenis szükséges a megfelelő szaktudás, gyakorlat, tapasztalat. Klímaszerelés esetén mindenképpen egy szakember véleményére, tanácsaira támaszkodjanak. Mi nemcsak tervezünk, telepítünk, de tanácsokat is adunk ügyfeleink vagy leendő ügyfeleink számára. Ez a pont azért is nagyon fontos, mert előfordulnak olyan esetek, amikor a megrendelőink elképzelése, igényei nem minden esetben reálisak. Ilyenkor bizony kompromisszumokat kell kötni.
Amennyiben bármilyen kérdésük felmerült, vagy konkrét kivitelezési megoldást keresnek, úgy keressenek bennünket az elérhetőségeinken.

Klimatizált otthon, a Klimatizált Otthon-nal!